ELDIREKT.se blogg

ELDIREKT.se, Med full koll på LED, lågenergi och elmaterial

Kort historia om Kaare Klint

Kaare Klint by ELDIREKT.se
Kaare Klint a photo by ELDIREKT.se on Flickr.

Kaare Klint varit lärling hos arkitekten Carl Petersen och sin egen far, P.V. Jensen-Klint, i vars fotspår han följde som arkitekt till Grundtvig kyrkan.

Kaare Klint ritade inredningen av Le Klint butiken i Store Kirkestræde i Köpenhamn, och levererade ritningar för LK 101 (känd som Fruit lampan) och LK 306 (en mångsidig vägg och bordslampa), som fortfarande är två av de mest framstående lampor i Le Klint sortiment.

Han utsågs universitetslektor 1924 och från samma år blev professor vid Kungliga danska Konstakademien i Köpenhamn, där han grundade Institutionen för möbeldesign.

Han arbetade som arkitekt på många projekt, inklusive Betlehemskyrkan i Köpenhamn (1935-37) och inredning av den danska Museum of Art och Design i Köpenhamn (i samarbete med Ivar Bentsen) 1.921 till 26.

Bland Kaare Klint mest kända möbler design är en stol för Faaborg Museum (1914), en röd stol i mahogny och niger läder för danska Museum of Art and Design (1927), Safari stol (1933) och en stol för Betlehem Kyrkan (1936)

Annonser

Single Post Navigation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: